Tuesday, 7 January 2014

CAROTOMAX KHAZANAH UNTUK KESIHATAN MATA


Mata adalah antara lima pancaindera yang terpenting kepada manusia yang dianugerahkan oleh ALLAH S.W.T. Indah sangatkan mata yang Allah cipta untuk kita. Dengan mata kita mampu untuk melihat dan menikmati pemandangan serta kekuasaan Allah ini. Mata Tuhan cipta dengan pelbagai jenis ada yang mata sepet, mata besar, anak mata hitam, anak mata coklat, anak mata biru dan juga mata yang cantik dengan alis yang lebat. Namun sejauh manakah kita menitik beratkan khazanah dan anugerah ALLAH terhebat ini. Tanpa mata terlalu sukar hidup ini, hendak ke mana susah kerana sentiasa dalam kegelapan.... Namun tidak semua mempunyai mata... Ada yang tercipta semulajadi buta tetapi yakinlah ada hikmah tersembunyi dalam setiap kejadian Allah ini.. Tetapi dalam peningkatan usia kita akan mengalami masalah seperti rabun dan mata berselaput. Mata sebenarnya berfungsi sebagai kamera dan retina pula sebagai filemnya. Mata mudah sensitif kepada cahaya dan kepanasan.
 Menurut TRIPOD terdapat banyak kerosakan yang boleh terjadi kepada mata seperti:-

MIOPIA
Ketidakupayaan melihat jauh. Masalah ini mudah dialami oleh golongan muda. Oleh kerana kesukaran melihat jauh ini, mereka akan mengecilkan mata untuk memperolehi satu penglihatan yang jelas. Akibatnya berlakulah sakit kepala malah berdenyut-denyut dibahagian depan kepala. Kes Miopia yang dipengaruhi aspek psikologi seperti stress. Kecergasan seseorang itu akan berkurangan. Oleh itu pemeriksaan perlu dilakukan dengan segera.   HIPEROPIA Kerosakan mata jenis ini cuma ketara di negara barat. Ianya terjadi kerana biji mata terlalu kecil dan cahaya yang datang dari jauh difokuskan dibelakang retina. Oleh itu mata akan bekerja lebih untuk memfokuskan cahaya di retina. Kesan da ripadanya adalah juling dimana otot-otot akan mengalami keregangan. Mata yang juling dikenali sebagai Esotropia (cross eyes). Rawatan awal perlu diambil bagi mengatasi masalah ini.
 
 ASTIGMATISMA
Ianya timbul apabila bentuk kornea mata tidak berbentuk sfera iaitu ianya berbentuk seperti telur. Akibatnya mata tidak dapat bertumpu pada satu titik. Mereka yang mengalami masalah ini akan kabur penglihatan jauh dan dekat. Rawatan awal diperlukan bagi mengatasi masalah Ambliopia iaitu penurunan tajam penglihatan. Ianya terjadi kerana sel retina tidak mendapat imej yang jelas atau tajam.
 
 ANISOMETROPIA
Iaitu perbezaan kesalahan refraksi di antara kedua-dua mata sebagai contoh Miopia diselah kanan dan Hiperopia disebelah kiri. Ini akan menjadikan mereka melihat sesuatu dengan sebelah mata yangbersesuaian. Kesannya juga akan memperolehi masalah juling alternatif.

  FORIA
Iaitu keadaan posisi mata semasa mata rehat misalnya semasa tidur. Sesetengah mereka terutama kanak-kanak akan mengadu melihat dua imej. Ini juga boleh menghasilkan masalah juling. Aduan beserta sakit kepala, sakit mata, dan kabur penglihatan perlu diberi perhatian.   GLAUKOMA
Adalah penyakit mata yang berpunca daripada tekanan cecair yang terlampau tinggi di dalam bebola mata. Bagi mata normal pengaliran cecair keluar masuk adalah seimbang. Kes ini mewujudkan sekatan saluran. Tekanan tinggi yang berterusan tanpa rawatan akan merosakkan urat saraf mata dan akhirnya buta.   KATARAK
Satu lapisan bagi menghalang kemasukan cahaya menembusi kanta dan imej diretina terganggu.
Penglihatan akan menjadi kabur. Katarak berpunca daripada peningkatan umur (ketuaan). Penglibatan yang lebih ketara bagi orang mengalami penyakit kencing manis.
 


  
Namun dalam Shaklee terdapat penemuan terhebat para pakar yang mencipta CAROTOMAX yang kaya dengan vitamin A... Carotomax mengandungi 6 varieti karotena, di ektstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang dan minyak sawit dan lain lain. ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buhan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Mari kita lihat bagaimana Carotomax berfungsi:
** MEMPERTINGKATKAN PENGLIHATAN Menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia membantu mengatasi masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.
** MEREDAKAN PENYAKIT KULIT Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies dan ulser kulit.
** MELINDUNGI EPITHELIAL Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, susu, perut, paru paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disitegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.
** MELAWAN KANSER DAN OKSIDASI Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru paru, dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel sel mati yang teroksida.
** MENGHALANG INFEKSI
Meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru paru: Batuk, hepatitis, asthma dan selesema.
** MENGGALAKKAN PERKEMBANGAN NORMAL DAN SIHAT Meransang perkembangan kanak kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran glukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi, Ia juga menghasilkan sperma yang sihat.


MENGAPA KITA PERLU MEMILIH CAROTOMAX

1. ALPHA CAROTENA **** Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan
2. BETA CAROTENE**** Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat
3. LYCOPENE**** Bersifat "anti oksidan", menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
4. ASTAXANTHIN**** Pigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna merah jambu ikan salmon. Walau bagaimanapun Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikro alga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakkan oksidasi kolesterol LDL.
5. LUTEIN**** Menyekat katarak, AMD (AGE RELATED MACULAR DISEASE/ Penyakit berkaitan umur), glaukoma.
6. ZEAXANTHIN**** Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.


TAHUKAH ANDA BAHAWA SATU HIDANGAN  SHAKLEE CAROTOMAX BERSAMAAN DENGAN

 
89 HIDANGAN RASBERRIES (CAROTENE), 102 HIDANGAN PISANG (CAROTENE),
714 HIDANGAN APRIKOT (LYCOPENE)
113 GRAM IKAN SALMON (ASTAXANTHIN) DAN 285 GRAPEFRUIT (LUTEIN DAN ZEAXANTHIN)
 
 
 
KAYA KAN CAROTOMAX DENGAN VITAMIN YANG BAIK UNTUK MATA DAN JUGA TUBUH BADAN... JADI APA TUNGGU LAGI... MARI MARI CONTACT SID TERDEKAT ANDA DAN DAPATKAN HARGA YANG ISTIMEWA...
 
SURITAH SATARI
ID: 971670
NO PHN: 01126690452
AREA KOTA KINABALU DAN SELURUH SABAH

No comments:

Post a Comment