Sunday, 22 December 2013

SET KENCING MANIS SHAKLEE

SET KENCING MANIS SHAKLEE


 Apa kah itu kencing manis menurut kajian dianggarkan lebih kurang 2.6 juta rakyat Malaysia adalah penghidap diabetes yang boleh membawa maut akibat daripada kekurangan darah merah dalam badan dan kandungan gula tinggi pada badan. Menurut wikipedia kencing manis ditafsirkan sebagai
 
" Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.
Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:
  • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Sejarah

Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak tamadun purba lagi dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, India, Cina, dan Yunani (Greek). Tanda-tanda penyakit kencing manis, seperti dahaga yang melampau dan kerap kencing, telah digambarkan oleh orang Mesir di atas paprus pada 1550 SM. Pakar perubatan India juga telah membahagikan pengidap kencing manis kepada dua jenis berlainan semenjak abad ke lima lagi.
Nama lain kencing manis, diabetes yang bererti pancur air, dinamakan oleh pakar perubatan Yunani (Greek), Areteus dari Cappadocia semenjak 2,000 tahun dahulu. Perkataan mellitus kemudiannya ditambah oleh Willis bagi menunjukkan terdapat gula dalam air kencing. Diabetes Melitus atau secara amnya dikenali sebagai kencing manis, merupakan satu penyakit kronik (tidak boleh pulih sepenuhnya) dan hampir 8-9% masyarakat dewasa di Malaysia mengidap penyakit ini.
Salah satu daripada ujian bagi mengesan pengidap kencing manis yang terawal adalah mencurahkan air kencing pada tanah dan melihat sama ada semut menghurungi tempat tersebut. Bukti kaitan kelenjar pankreas dengan punca penyakit kencing manis dijumpai pada tahun 1897, apabila dua orang pakar sains, Minkowski dan Von Mering membuktikan hubungan kelenjar pankreas dengan kencing manis dengan membuang kelenjar pankreas pada anjing, menyebabkan anjing tersebut mengidap kencing manis.
Walaupun penyakit kencing manis telah lama diketahui, kawalan penyakit kencing manis yang berkesan hanya diketahui pada 1921 apabila Frederick G. Banting dan Best menjumpai fungsi insulin sebagai pengawal kandungan glukos dalam darah.

Pengawalan diabetes

Diabetes adalah penyakit kronik yang akan kekal seumur hidup. Setakat ini belum ada ubat yang dapat menyembuh penyakit diabetes tetapi penyakit ini boleh dikawal dengan cara berikut:
  • Penjagaan pemakanan dan berat badan
  • Kerap bersenam
  • Pengubatan
  • Pemakanan pesakit Diabetes seharusnya kurang lemak dan kalori serta seimbang.
Pesakit diabetes boleh menjalani kehidupan yang normal dengan syarat pesakit itu dikawal dengan betul. Lebih kurang 40% pesakit diabetes mampu mengawal keadaan penyakit mereka dengan menjaga pemakanan dan bersenam. Manakala selebihnya adalah dengan mengambil sama ada ubat (pil) dan/atau suntikan insulin di samping pemakanan yang sihat dan bersenam. Walau apa pun ubat yang diambil, perkara-perkara berikut perlu diketahui dan dipatuhi :
  • Bila hendak mengambil/makan ubat dan berapa banyak ubat yang perlu diambil?
  • Jenis rawatan yang diterima?
  • Dimana hendak mendapat ubat?

Kita pastinya tahu kesan akibat gula yang tinggi pada badan boleh menyebabkan kita pengsan tidak sedarkan dirinya.... Dan ada tahapnya kita akan kehilangan kaki kerana terpaksa dipotong kerana gula yang terlalu tinggi menyebabkan kaki menjadi buruk... Yang pastinya kita tidak inginkan perkara sedemikian... Jom kita atasi dan kurangkan dibetes dengan SHAKLEE...


 SET CADANGAN KENCING MANIS SHAKLEE

ENERGIZING SOY PRODUCT
* Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah
* Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik yang tertinggi manakala karbohidrat dengan indeks glisemik rendah pula memecahkan gula dengan perlahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.
* Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah penting dalam pengurangan berat badan


ALFAFA
* Membekalkan nutrisi yang mampu mengurangkan darah dalam badan


VITALEA
* Menyediakan asas nutrisi dan pelengkap nutrisi dengan membekalkan  pelbagai vitamin dan mineral penting.


ZINC
* Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin.


VITAMIN C
* Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik


GLA COMPLEX
* Merendahkan paras gula, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi


 

Hubungi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR terdekat anda:

SURITAH SATARI
ID: 971670
PHN NUM: 01126690452
KOTA KINABALU DAN SEKITAR SABAH...VIVIX RAMUAN HEBAT UNTUK ATASI KENCING MANIS

 Rasa tak lalu nak makan banyak supplement yang banyak kapsul... Jom ada penyelesaian yang lebih mudah... Mari cuba syrup VIVIX Shaklee yang terbukti hebat dengan penghasilan bertahun tahun dan kajian makmal yang menyeluruh dengan menilai bahan bahan yang natural dan terbaik sahaja digunakan tanpa pewarna tambahan dan bahan kimia yang merbahaya. Dengan ramuan semulajadi iaitu
>>>>>> MUSCADINE GRAPE
Anggur hebat anggur alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom yang mampu mengukuhkan polyphenolyn. Mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrient yang terdapat pada anggur yang lain. Menunjukkan kemampuan untuk menghentikan kanser, anti virus dan anti bakteria.
>>>>>> PURPLE CARROT
Sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia terpaksa carotenoids, phenolic, polycetylenes, isocoumaris san sesquiterpenes. Membantu mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi. Merupakan anti oksidan, , anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
>>>>>> ELDERBERRY
Mengandungi flavonoids yang ciri antioksidan yang kuat, dengan mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Kaya dengan vitamin A, B dan C dan nutrient seperti asid amino, carotenoid, tannin dan ruttin yang mampu merendahkan tahap kolesterol dan mengatasi diabetes. Mampu meberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung. Mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.
>>>>>>  POLYGONUM CUSPIDATUM
Mempunyai manfaat kesihatan yang membantu merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

 
 
 
Mari kita baca dan jenguk jenguk testimoni di bawah pengguna SHAKLEE VIVIX yang mengalami pengalaman yang mengujakan dengan Shaklee
 
 


JOM HUBUNGI SID SHAKLEE TERDEKAT ANDA

SURITAH SATARI
ID: 971670
NO CONTACT: 01126690452

PUTATAN/ KOTA KINABALU DAN SELURUH SABAH


No comments:

Post a Comment